Berettyóújfalui Tankerületi Központ

EFOP-1.3.9-17-2017-00079

 

Iskolaközpontú helyi együttműködések támogatása Furtán

Kedvezményezett: Berettyóújfalui Tankerületi Központ

Projektazonosító száma: EFOP-1.3.9-17-2017-00079

Támogatás összege (Ft): 50 000 000 Ft

A támogatás mértéke: 100%.

A projekt megvalósítás időtartama: 2017.12.01.-2019.11.30.

 A projekt tartalmának bemutatása:

A Berettyóújfalui Tankerületi Központ 2017-ben pályázatot nyújtott be Furta településen az iskolaközpontú együttműködések támogatása érdekében. A projekt 50 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt megvalósítását a Berettyóújfalui Tankerületi Központ és a Juhász Erzsébet Hagyományőrző Egyesület, mint konzorciumi partner segíti. A projekt programjainak megvalósítása során erősödik a Furtán élő családok társadalmi aktivitása.  A társadalmi együttműködést a programokba bevont közvetített önkéntesek és a fogyatékossággal élő résztvevők bevonása is erősíti.

A programok 4 tevékenységi terület köré csoportosulnak. Az intézmény Pedagógiai programjához kötődő tevékenységek 61, sporttevékenységek 27, hagyományőrző tevékenységek 35 alkalommal valósulnak meg. A művészeti ágakhoz kapcsolódóan két szakkör működésével 40-40 foglalkozás megtartására kerül sor. A programok a Furtai Bessenyei György Általános Iskolában és a Furtai Általános Művelődési Központban kerülnek megrendezésre.

 

Juhász Erzsébet Hagyományőrző Egyesület

4141 Furta, Szent László út 2.

Mobil: 06-30/304-2920

Email: furtaihimzes@gmail.com

www.furtaihimzes.hu

 

 

Beszámoló

 

 

A Juhász Erzsébet Hagyományőrző Egyesület által minden évben megrendezésre kerülő hagyományőrző rendezvényei a „Húsvétoló, a Hagyományőrző Est, a Betlehem készítése és a 4 alkalmas Adventi gyertyagyújtás, mely rendezvények alkalmával a kezdetek óta együttműködő partnerünk a Furtai Bessenyei György Általános Iskola.

A Berettyóújfalui Tankerületi Központ EFOP-1.3.9-17-2017-00079 projektazonosító pályázatában az „Iskolaközpontú helyi együttműködések támogatása Furtán” című projektjében konzorciumi partnerként működtünk együtt a Furtai Bessenyei György Általános Iskola vezetésével, diákjaival. E projekt keretében valósítottuk meg 2019. november 12-én az Őszi foglalkozás a JEHE szervezésében rendezvényünket. Fő témakörünk a kukorica volt. A foglalkozások a Juhász Erzsébet Művelődési Ház területén kerültek megrendezésre. Az egyesület tagjai és a Bihari Múzeum dolgozói színes programokkal, kézműves foglalkozásokkal, népi játékokkal és a kukoricához köthető gasztronómiával várták a gyerekeket. A tartalmas délutánon megismerkedhettek a kukorica betakarításával, morzsolhattak, kézműveskedhettek, játékot készíthettek a növény szárából, csuhéjából, kukoricaszeméből. A gasztronómia sem maradt el: a rendezvény ideje alatt friss, meleg teával, pattogatott kukoricával és kukorica prószával vendégeltük meg a résztvevőket. A foglalkozások végén notesszel, ceruzával ajándékoztuk meg a gyerekeket. 

Támogatóink